Man har rört ihop smeten snabbare än den tid de tar för ugnen att bli varm.
Jag skriver "rört ihop" just för att de är ett bakpulver och bikarbonats-bröd som alltså inte ska ha samma konsistens som en deg.
De ska vara en rätt så lös deg till detta bröd:
4 dl Filmjölk
1/2 dl sirap
3/4 dl russin
1 tsk Salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 dl linfrön
1/2 dl vetekli
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
Smörj en form.
Rör ihop de torra ingrid. först tillsätt sedan filmjölken och sirapen.
Gräddas direkt i ca 40 min i 200 grader.
Efter ca halva tiden kan man lägga på lite folie för mindre hård yta.
Ett försvinnande gott bröd, brukar försvinna på två dagar.!!
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Härligt då har jag förevigat detta receptet också på bloggen!!
1 kommentar:
Hembakt bröd är oslagbart gott! :)
Tusen tack för dina otroligt fina ord om min blogg. Det känns som om jag vunnit på TRISS ;)
Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
Kram Sofia
Skicka en kommentar