måndag 5 december 2011

Recept!!

FudgeKaka!!
200g smör
3dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100g smör el margarin
Sätt ugnen på 175grader
Klä en långpanna på ca 35 # 20 cm med smort smörpapper.
Smält fettet och tag det av värmen, rör ner socker och ägg.
Blanda ihop de torra ingred. i en skål och rör ner dem i massan, arbeta den slät.
Bred ut i långpannan och grädda i 15-20min.
Vänd kakan och drag av papperet.
Låt kallna!
Glasyren:
Blanda alla ingrid. utom smöret i en kastrull tänk på att bryta chokladen i små bitar.
Låt massan koka 10-15min så den tjocknar lite, tag av spisen och blanda i smöret.
Bred glasyren över kakan.
Ställ kallt att stelna, skär i rutor eller servera hel som tårta med grädde.
Jag brukar skära dem i små små rutor.
De är ganska mäktiga så de räcker med en liten bit och så blir de fler så de räcker längre.
Lycka Till!!

3 kommentarer:

Zinkhjärtat ♥ sa...

Oj så gott det såg ut!
Stor Kram Annelie ♥

Anonym sa...

Undrade när du skulle lägga ut receptet på dessa kakor (godis) Jaaa!! tänkte jag när jag såg att du gjort det, det var bara det att jag insåg att det var just dessa jag har bakat idag men jag kallar dessa för "baka onsdag, skär torsdag" var nog nåt påskrecept jag haft sen länge tillbaka och på mina skulle det vara flagad mandel på glasyren annars var det exakt lika :-) Väldigt mumsiga är det ialla fall KRAM /Elisabeth S

jennie... sa...

De ÄR syndigt goda Annelie!!

Jaha E!!
Kärt barn har många goda namn.
Mandel på blir säkert också gott.

Kram på er!!