1 1/2 dl farinsocker
50 g rumsvarmt smör el. margarin
5 msk vispgrädde
1/2 dl hackad el. flagad mandel ( jag använde en påse flagad 50g)
175 g varm ugn
Smörj och mjöla en långpanna 22¤33 cm
- Smält matfett, ställ åt sidan att svalna
- Vispa äggen och sockret vitt och poröst
- Blanda torra ingridienser, sikta ner i smeten
- tillsätt gräddfilen rör varsamt smeten slät
- Vänd sist ner de ljumma matfettet rör varsamt
- Breut smeten jämnt i bakformen grädda kakan i nedre ugnen ca 25 min.
- Blanda samman alla ingridienserna til glasyren till en slät smet
- Ta ut den nätt å jämnt färdiggräddade kakan och bre varsamt över glasyren
- Ställ åter igen in kakan i ugnen fast nu i övre delen av ugnen
- Grädda ytterligare ca 10 min
Skär upp kakan i rutor då den kallnat
En mycket god kaka lycka till!!
Jag fortsätter min kaktillverkning just för att vi har två i familjen som ska firas i helgen.
En ettåring å en 30+.
Bra att redovisa mina recept här då min receptpärm håller på att vara helt oordnings.
Då kan jag lätt hitta mina recept här.
P.s Visst har ni sett reaktions-knapparna,de vore kul med lite fler reaktioner från er läsare.
En kommentar värmer ju förstås bäst men ett snabbt tryck är lika uppskattat å inspirerar mig ännu mer att göra fler inlägg.
Oj nu ska vi visst leka skola igen,,,,,Ja Lovina fröken kommer snart.
8 kommentarer:
Som sagt det dröjer nog inte länge innan vi dyker upp på fika:-) //Elisabeth
Roligt recept! Kankse att jag måste prova är ju ingen större faaan av kakor du har inga goda julgodisrecept på lager?
Gillar verkligen hur du presenterar dina mat/bak bilder den här något du verkligen har känsla för.
Meddela när godiset är klart då kanske jag gör ett hembesök inför inskolningen.......ha ha.
Kram
Mmm, verkar som att jag har en ide till julknytkalaset :)) Tack Jennie! Kram
Oj,så mycket gott du bakar :)Jag blir riktigt taggad för att börja med julbaket när jag ser allt gotta du som du gör ;)
Håller med Mallas, du har känsla för att presentera dina mat/kak bilder!
Kram Elin
Åå himlar va kul med kommentarer, tack snälla ni för er fina respons.
Kul att jag kan inspirera er lite.
känsla hmmm njae vet inte är duktig på läsa tidningar å blir inspirerad av dem.
Men tack söta ni.
så gott det ser ut!
Jätte fina bilder! Får lite hemlängtan nar man ser alla fina höstbilder.
Kakorna ser mycket goda ut och lite recept på julgodis skulle vara kul:)
Kramar från Australien!
Vi bakade dessa ikväll inför julafton imorgon! Ett tips är att använda en form med riktigt höga kanter, för om toppingen rinner ut är det ett jäkla styr att rengöra ugnen!
Tack för receptet Jennie! Din sida är alltid en bra källa för inspiration :)
Julkramar!
Skicka en kommentar